A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Magyar Mezőgazdaság Kft. 2022. szeptember 30-október 2. között újra megrendezi a KÁN Egyetemi Napokat a Kaposvári Campus és a Pannon Lovasakadémia területén. Az állattenyésztési szakma képviselőit, a nagyközönséget és a kisgyermekes családokat, valamint a középiskolásokat színvonalas, interaktív programok várják a rendezvényen.

KÁN Egyetemi Napok 2021. október 1-3.

A Dunántúl legnagyobb agráreseménye, a KÁN Egyetemi Napok megújulva és kibővített programokkal várta az érdeklődőket október 1–3. között a MATE Kaposvári Campusán. A rendezvényen mintegy 70 kiállító mellett számos fajtabemutatóban, szakmai konferenciában és közönségprogramban lehetett része a mintegy 30 ezer látogatónak.

gazdaszverseny 2021 1200

Gödöllő, Debrecen és Keszthely csapatai végeztek az első három helyen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében megrendezett, nagy hagyományokkal bíró Agrár-felsőoktatási Intézmények Gazdászversenyén a KÁN Egyetemi Napok keretében.

Tenyészállat díjak átadója a Fedeles Lovardában

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán, a KÁN Egyetemi Napokon, október 2-án a Fedeles Lovardában adták át a tenyészállat díjakat. Az eseményen a juh- és kecsketenyésztők, a hidegvérű lótenyésztők és a húsmarhatenyésztők vehették át a díjakat, különdíjakat.

Vidékfejlesztési fórum a KÁN Egyetemi Napokon

Az Európai Unió 2021-2027. évi költségvetési ciklusában a közös agrárpolitika második pillérét érintően a nemzeti társfinanszírozás maximális aránya 80 százalékra emelkedett. A magyar kormány januárban úgy döntött, hogy ennek a teljes összegét fedezi. A KÁN Egyetemi Napokon e forrás hatékony felhasználásának követelményeiről szervezett Vidékfejlesztési kerekasztal-beszélgetésen fejtették ki véleményüket Lázár János és Stumpf István kormánybiztosok, dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és a termelők képviseletében Molnár István, az Agrár Béta Kft. ügyvezető igazgatója.

KÁN Egyetemi Napok megnyitó ünnepsége

Október elsején Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyitotta meg a KÁN Egyetemi Napokat, a Dunántúl legnagyobb állattenyésztési kiállítását és vásárát a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán. A politikus kiemelte: a kormány mindig olyan agrárpolitikát fog folytatni, ami jó a magyar vidéknek, a magyar gazdáknak és a magyar állattenyésztésnek, mert ez segíti elő azt, hogy az ország egész területe belakott legyen.

Szakmai és közönségprogramokkal vár október 1–3. között a KÁN Egyetemi Napok

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa és a Magyar Mezőgazdaság Kft. 2021. október 1–3. között rendezi meg a KÁN Egyetemi Napokat. A magyar állattenyésztés szakmai találkozója a színes programok mellett idén a MATE Udvarral is kiegészül, ahol az agráréletpálya népszerűsítése mellett az Egyetem intézeteit és oktatási-kutatási profilját is megismerhetik.

1. oldal / 4

Facebook oldalunk

KÁN Egyetemi Napok 2021. október 1-3.Magyar Mezőgazdaság Kft.Magyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Pannon LovasakadémiaMagyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont Bőszénfai SzarvasfarmKaposvárNemzeti Agrárgazdasági KamaraSomogyi Helyi Termék EgyesületDél-dunántúli Regionális Élelmiszer és Innovációs KlaszterMAGRO.HUSomogy HírlapAgroinform
© 2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem • KÁN – Kaposvári Állattenyésztési Napok • Minden jog fenntartva!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat