Gödöllőre került a gazdászverseny aranyvillája

gazdaszverseny 2021 1200

Gödöllő, Debrecen és Keszthely csapatai végeztek az első három helyen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében megrendezett, nagy hagyományokkal bíró Agrár-felsőoktatási Intézmények Gazdászversenyén a KÁN Egyetemi Napok keretében.

A versenyre a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élettudományi és Környezetgazdálkodási Karáról, a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karáról, a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karáról, továbbá a MATE Szent István Campusáról, Georgikon Campusáról és Kaposvári Campusáról érkeztek a háromfős csapatok.

A leendő gazdászok először egy elméleti vetélkedőn vettek részt, majd a Fedeles Lovardában következtek a gyakorlati megmérettetések.

A zsűri értékelése szerint az aranyvillát a Szent István Campus csapata nyerte el (tagjai: Molnár Amelita, Jászgulyás Attila, Bányás Ádám, felkészítő tanáruk Balláné Dr. Erdélyi Márta egyetemi docens). Második lett a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának, harmadik a MATE Georgikon Campusának csapata.

A zsűri elnöke Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a MATE rektorhelyettese volt. Tagjai: Dr. Mikó Edit egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem dékánja, Berek Gábor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei elnöke, Dr. Béri Béla, a Debreceni Egyetem egyetemi docense, valamint Dr. Gulyás László, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense és tanszékvezetője voltak.

 

Facebook oldalunk

KÁN Egyetemi Napok 2021. október 1-3.Magyar Mezőgazdaság Kft.Magyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Pannon LovasakadémiaMagyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont Bőszénfai SzarvasfarmKaposvárNemzeti Agrárgazdasági KamaraSomogyi Helyi Termék EgyesületDél-dunántúli Regionális Élelmiszer és Innovációs KlaszterMAGRO.HUSomogy HírlapAgroinform
© 2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem • KÁN – Kaposvári Állattenyésztési Napok • Minden jog fenntartva!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat